четвер, 29 серпня 2024 р.

" ВОНИ ПОЛЯГЛИ ЗА ВІЛЬНУ УКРАЇНУ"



"Як же вас багато полетіло...
Ще таких безвусих, молодих...
У хатАх батьківських звечоріло...
Вдарило, так боляче під дих.
Господи, чи хватить в тебе неба ?
Щоб в раю усіх їх розселить...
Боже мій, не забирай не треба...
На землі дозволь їм ще пожить."





Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.


З цієї нагоди в нашій бібліотеці пройшла година пам'яті під назвою "Вони полягали за вільну Україну" . Бібліотекар Полуденна Василина розповіла присутнім про трагічні події в Іловайску, про загиблих героїв нашої країни, разом переглянули відео ролик під назвою "Книга пам'яті Куяльницької громади 2024".

Хвилиною мовчання - вшанували пам'ять загиблих героїв України.
Дітям було запропоновано розмалювати сонях пам'яті.


середа, 21 серпня 2024 р.

І Є ДЕРЖАВА УКРАЇНА , І Є ЇЇ НЕСКОРЕНИЙ НАРОД"


 " І є держава Україна, і є її нескорений народ" - під такою назвою, з нагоди свята Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора в нашій бібліотеці відбулась патріотична година.


24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави. З того часу весь український народ відзначає державне свято – День Незалежності України.
День Незалежності України – це одне з найважливіших свят для українців. Це свято особливе, як унікальні ті події, що відбувалися у 1991 році. У цьому році нашій прекрасній, волелюбній, незалежній державі виповнюється 33 роки. Напевно, зараз у кожного з нас одна спільна мрія - мир на нашій рідній землі.
Також 23 серпня відзначаємо День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців, незмінний символ патріотизму. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий - часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність .
Український прапор - наша гордість і найвідоміший символ України. Під час повномасштабної війни весь світ дізнався про самовідданість і хоробрість українського народу, а наш синьо-жовтий прапор вивішують з балконів, носять на собі і прикріплюють до машини на знак підтримки українців.



Бібліотекар Полуденна Василина ознайомила присутніх з історією виникнення свята, та презентувала книжкову виставку- інсталяцію під назвою «Моя Батьківщина-рідна Україна», де представлені книги про українські державні та народні символи, розвиток української історії і культури, боротьбу нашого народу за незалежність і свободу. Також для користувачів була підготовлена патріотична вікторина «Україна - моя рідна країна ».