вівторок, 15 жовтня 2024 р.

" ХЛІБ - УСЬОМУ ГОЛОВА"


"Слава Миру на землі !

Слава Хлібу на столі!

Слава тим , хто Хліб ростив !

Не шкодував зусиль і сил!"

 Хліб один з найпопулярніших продуктів у світі, без якого не обходиться жоден день нашого життя. Тому не дивно, що у нього є і своє свято - Всесвітній день хліба, яке відзначається щорічно 16 жовтня.

15 жовтня в бібліотеці с .Гидерим пройшов захід «Хліб – усьому голова ». Він був приурочений до Всесвітнього дня хліба.


Бібліотекар Полуденна Василина розповіла присутнім про роль хліба для українців. Слухачі дізналися, чому хліб вважається святинею, які народні звичаї пов’язані з ним.
Директор Б/ К Чебан Альона розповіла про обряд випікання хліба. З великим захопленням слухали читачі легенди про хліб, вірші, пригадували прислів’я і звичаї.



Ведучи розмову про хліб, про ціну хліба, ми згадали історію нашої країни, коли нашому народові довелося пережити голодне лихоліття 1933року.
Наприкінці заходу присутніх пригостили чаєм з хлібними виробами.




вівторок, 1 жовтня 2024 р.

"Слава і шана захисникам і захисницям України"



"Рідні, незламнії, мужні й хоробрі,
Найсміливіші, відважні та добрі,
Люблячі, милії, ніжні й кохані,
Вмілі, упевнені та незрівняні.
Щира подяка вам, наші герої!
Ворога знищете ви у двобої.
Вами пишаємось й вірим безмежно!
Будемо вільні ми і незалежні!"





 "Слава і шана захисникам і захисницям України" під такою назвою пройшла історична година в нашій бібліотеці, присвячена Дню захисникам і захисницям України .

1 жовтня український народ відзначає День захисників і захисниць України — день пам’яті про наших звитяжних предків, які ціною своїх життів виборювали право на незалежність і волю; день вшанування козацької доблесті; день вдячності ветеранам Другої світової війни, які захищали свою землю.



Це день вшанування героїв сьогодення, які захищають Батьківщину на суші, на морі, в повітрі, на передньому краї та в глибокому тилу ворога, звільняючи рідну землю.
Бібліотекар Полуденна Василина разом з директором Б/К Чебан Альоною провели історико-патріотичну бесіду «Слава і шана захисникам і захисницям України». Бібліотекар презентувала книжкову виставку під назвою "Сильні духом, непокорені серцем" . На виставці експонуються матеріали про подвиги воїнів-захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи кордони від ворогів.




Директор Чебан Альона ознайомила присутніх з козацькими оберегами.
Дітям був рекомендований конкурс дитячого малюнку «Пишаюся тобою, воїн добра»
У День захисників і захисниць України щиро бажаємо усім нам найшвидшої перемоги!
Зичимо усім сміливим воїнам, які боронять нас на передньому краї, вірно та гордо стояти на варті кордонів країни, сміливо та легко відображати всі натиски з боку ворога, усувати будь-які проблеми та перешкоди на горизонті, зберігати оптимізм душі, щастя та віру в серці.
Слава Україні! Героям Слава!