понеділок, 22 липня 2024 р.

" Масове вбивство українських полонених"



 До річниці трагедії в Оленівці в нашій бібліотеці пройшла інформаційна година під назвою "Масове вбивство українських полонених"

Присутнім користувачам розповіли про події які сталися 28-29 липня 2022 року у виправній колонії в окупованому Росією селищі Оленівка, де загинули щонайменше 50 українських військовополонених.

До уваги присутніх, був рекомендований відео перегляд під назвою "Річниця трагедії в Оленівці"


Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

понеділок, 15 липня 2024 р.

" З Днем Української Державності "






"Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов’їну."







15 липня Україна вперше відзначає День української державності у нову дату. Раніше це державне свято відзначали 28 липня.
З нагоди відзначення Дня Української Державності у бібліотеці с Гидерим відбувся історико-патріотичний захід під назвою "З Днем Української Державності"
Бібліотекар Полуденна Василина разом з директором Б/ К Чебан Альоною розповіли присутнім про історію виникнення свята , користувачі мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою інстоляцією «Ми були , є і будем ми, і Україна наша з нами!»



де представлена література, яка розповідає про історію України, історію християнства в Україні та про цікаві факти державотворення України!
Для дітей пройшла бесіда-вікторина «Державні символи України» .




Сьогодні, відзначаючи День української державності, ми сповнені гордості за нашу країну та її незалежність. Нехай це свято наповнить наші серця любов'ю до рідної землі та бажанням підтримувати нашу національну спадщину.

В цей день особлива вдячність тим, хто віддав своє життя за незалежність України та за всіх, хто міцно стоїть на захисті наших цінностей сьогодні. Пам'ятаємо та цінуємо нашу свободу та мир.