вівторок, 25 червня 2024 р.

"Добрі традиції на Івана Купала"







 "Добрі традиції на Івана Купала" під такою назвою пройшла краєзнавча година з нагоди свята Івана Купала, в нашому закладі.

Бібліотекар Полуденна Василина підготувала книжкову виставку «Свято Івана Купала: традиції святкування», де представлені читачам, підручники з народознавства та етнографії. За допомогою виставки можна дізнатись з яких далеких язичницьких часів прийшло до нас це свято.
 
Івана Купала (Купайла) – одне з найзагадковіших традиційних свят,що відзначалися в Україні за часів язичництва. Ім’я ж святу дав Купайло – бог земних плодів, урожаю, добробуту та лікарських рослин. Основні обрядові дії цього дня називалися купаліями . Молодь ретельно готувалася до них : збирали дрова для вогнища, ставили обрядове дерево ( часто це була верба), яке прикрашали вінками та кольоровими стрічками.

Підтримуючи цю традицію, бібліотекар разом з директором Б/К Чебан Альоною ознайомила користувачів із звичаями і традиціями Івана Купала, разом плели віночки.Дітям був рекомендований відео перегляд під назвою "Ой на Івана, ой на Купала"

Немає коментарів:

Дописати коментар