пʼятницю, 29 березня 2024 р.

" Пам'ять завжди жива"


"Вклонися , моя Україно,

Тим людям величним і скромним,

Що в назвах фронтів титанічних

Пронесли наймення твоє."



80 років тому, 30 березня 1944 року, землі нашого району було звільнено від німецько-фашистської окупації, але й сьогодні ми з теплом і любов’ю згадуємо подвиг захисників та визволителів рідного краю.

Ні біль важких втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам'ять про подвиги наших батьків, дідів, прадідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні. Вони – у пам’яті кожної родини, у назвах вулиць і площ, у полум’яних квітах біля меморіалів Слави.

В теперішній час,   це свято наповнилося новим змістом, адже українці знову боронять власну державу від зовнішнього агресора, а тому сучасникам, напевно, легше зрозуміти тих, хто свого часу виганяв окупантів з рідної землі.

З нагоди визволення нашого села від фашистській загарбників , Гидеримська бібліотека провела годину пам`яті під назвою " Пам`ять завжди жива"

Д уваги користувачів в бібліотеці підготовлена книжкова виставка під назвою " Пам`ять про війну священна.."

Покладанням квітів до меморіального пам`ятника та хвилиною мовчанням вшанували пам`ять загиблих односельців. 

Також навідували Братську могилу на кладовищі, де захоронено 32 воїнів - визволителів нашого села, на чолі з командиром загону Шевченко Олексієм М. Хвилиною мовчанням вшанували пам`ять загиблих героїв.

 

Пам’ятаймо наше минуле і разом  думаймо про майбутнє! Ми обов’язково переможемо і в нинішній війні!  







 


Немає коментарів:

Дописати коментар