четвер, 16 травня 2024 р.

" Творіння рук, душі і серця"











 С Днем Вишиванки!

"Вишиванка – Вкраїна і доля.
В ній не лише барвиста краса.
В ній боролися предки за волю
І відходили на небеса.
Жито жали і хліб випікали,
І у парі ішли під вінець.
В ній дітей своїх благасловляли
Батько й мати, від щирих сердець.
Вишиванко моя, вишиванко,
Ти- як пісня, у серці моїм.
Одягну тебе в будні і свята,
Щоб любов поселилася в нім."
(Т. Строкач)
Щорічно у травні українці відзначають яскраве та самобутнє свято День вишиванки, присвячене нашому національному одягу. Українська вишиванка з'явилася багато століть тому, а кількість різних візерунків та технік шиття порахувати неможливо. Це свято люблять і діти, і дорослі, із задоволенням вбираючись у яскраві сорочки.
З цієї нагоди бібліотекар, спільно з директором Б/К Чебан А. презентували виставку - інстоляцію під назвою "Творіння рук, душі і серця"
Бібліотекар ознайомила присутніх з історією свята та головними символами на рушниках. Директор Б/К презентувала вишиті роботи місцевих майстринь .
День вишиванки 2024 року проходить в умовах повномасштабної війни, що підвищує важливість свята. Ця дата поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів та любов до рідної Батьківщини.
Вишиванка поєднує українців з усього світу, зігріває серця та душі теплом! Це наша особливість та невід'ємна частина культури! Вітаємо з Днем вишиванки та бажаємо сімейного затишку, достатку, мирного та щасливого життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар