середа, 8 травня 2024 р.

" ХАЙ ПАМ`ЯТЬ ПРО ВІЙНУ НАС ВСІХ ЄДНАЄ"

Нам не треба війни, не треба –

Ми за спокій і мир на Землі,
Щоб не коршаки в чистому небі,
А космічні пливли кораблі,
Щоб щасливо зростали діти
І не бачили жаху війни.."

Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років


8 травня  Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Ми приєдналися до європейської традиції святкування перемоги над нацизмом і цьогоріч це свято вперше відзначаємо саме в той день, коли Німеччина офіційно капітулювала.


Митінг - реквієм відбувся біля мемориального  пам`ятника загиблим односельцям на території Будинка Культури с.Гидерим. На мітингу були присутні культпрацівники директор Б/К Чебан А, 
бібліотекар Полуденна В. , освітяни та учні початкової школи с. Гидерим , працівники старостату Шаганенко Т ., Чебан О.

Цей вікопомний день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов'язку, довічна  шана і повага. Наш земний уклін усім, хто виніс на своїх плечах лихоліття років окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував нашу країну.

Подвиги наших дідів, батьків та матерів сповнені глибоким патріотизмом і сьогодні надихають молоде покоління плекати у своїх серцях любов до рідної землі . Низький уклін кожному, чиє ім'я викарбуване на гранітних скрижалях Перемоги, і тим, хто так і лишився Невідомим Солдатом. Пам'ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини.

Щороку це свято служитиме нам нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній  та мирній землі!
На превеликий жаль, цю знаменну  дату ми сьогодні зустрічаємо зі зброєю в руках. Нинішні захисники України з честю та самовіддано виконують конституційний обов'язок, проявляють мужність і героїзм, демонструють високий професіоналізм, патріотизм та відданість Україні, відстоюючи її незалежність та територіальну цілісність в умовах війни в нашій країні.
У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети – жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні. І хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!

Слава Україні!

Слава її героям-захисникам!



Хвилиною мовчанням та покладанням квітів - вшанували пам`ять загиблих героїв.
Бібліотекар презентувала  тематичну книжкову виставку під назвою " В книжковій пам`яті миттєвості війни"

Немає коментарів:

Дописати коментар