четвер, 15 лютого 2024 р.

" Голову схилимо у скорботі вічній за тих , кого убив Афганістан"

                                                                                                            Пам'ятайте, друзі, цих людей                                                                                                                                                       довіку,     

                                                                                        Тих, хто повернувся і поліг в боях.

                                                                                        І вклонімось всі ми низько до землі їм,

                                                                                        Квітами устелимо їх тернистий шлях.


 Щорічно український народ, підтримуючи зв’язок поколінь, віддає глибоку шану солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам і службовцям, які пройшли вогняне горнило бойових дій у Республіці Афганістан та інших «гарячих точках» планети. Вже 35 років минуло з того часу, як останні радянські солдати залишили територію Афганістану. 15 лютого – День вшану­вання учасників бойових дій на території інших держав, а для переважної більшості українців – це день вшанування пам’яті загиблих воїнів-афганців.



До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ій річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану в Гидеримській  бібліотеці 15 лютого була  проведена година реквієм під назвою " Голову схилимо у скорботі вічній, за тих кого убив Афганістан"  та була  організована книжкова виставка «Афганістан: історія та пам'ять».

 Бібліотекар Полуденна Василиса розповіла присутнім учням 8-9 класу про військові події в цій країні , про героїзм наших бійців і про героїзм загиблого нашого односельця  воїна - інтернаціоналіста капітана Цуркана Василя Дмитровича , та ознайомила з з літературою , в якій висвітлюється тема  афганській війни.

Директор Б/К Чебан Альона зачитала сумні цифри та факти цій війни.


Покладанням квітів та хвилиною мовчанням вшанували пам`ять загиблому капітану Цуркану Василю Дмитровичу. 


У пам’яті нашого народу, у наших серцях Афганістан не забудеться ніколи. Спогади про нього – це урок для нинішнього і прийдешніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар