пʼятницю, 23 лютого 2024 р.

" Стоїть у скорботі мати Україна "








"Війна! Порожні вулиці, сирени, укриття,
Вдягає ляльку поспіхом розгублене дитя. 
Вломились «визволителі» злодюгами у дім.
Поборемо, здолаємо!  Дамо вогню усім! 

Ніколи не пробачимо загарбницьку орду
За долі покалічені, за сльози і біду.
Війна. Летять над згарищем лелеки й журавлі,
І вперто лізе паросток зелений з-під землі."



" Стоїть у скорботі мати  Україна" під таким гаслом пройшла патріотична хвилина в Гидеримській бібліотеці  з нагоди других роковин початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Бібліотекар Полуденна Василиса та директор Б/ культури Чебан Альона нагадали присутнім учням 8 -9 класу про військове вторгнення за період 2014- 2022 року . Бібліотекар презентувала книжкову виставку під назвою " Неоголошена війна"  Також до уваги присутніх рекомендований відео перегляд під назвою " Імена на стінах"

Здійснивши 24 лютого 2022 року повномасштабне вторгнення в Україну, Кремль хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Цей напад завдав підступного удару міжнародному світопорядкові, створеному після Другої світової війни, підірвав стабільність не лише Європи, а й глобальної безпеки загалом


Широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України. У спротиві російському агресору Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.


Від 2014 року Україна веде справедливу війну за збереження незалежності та свій суверенітет і територіальну цілісність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність. 

Немає коментарів:

Дописати коментар